Rising Star Rianne Zantingh:

‘Ik was altijd al geïnteresseerd in de horeca’

In deze rubriek komt jong FM-talent aan het woord over carrière, ambities en hun ervaringen tot nu toe. Dit keer is Rianne Zantingh (22) de Rising Star.

LEES VERDER 


Rising star_644

Rianne Zantingh, junior-consultant bij First Mate Consultancy & Concepts

Waar werk je? 
Ik werk als junior-consultant bij First Mate Consultancy & Concepts, een adviesbureau op gebied van onder meer catering in kantooromgeving.

Opleiding 
International Hospitality Management, Stenden Leeuwarden 2016-2020 

Ben je veranderd sinds de start van je opleiding?
Ik ben zeker veranderd, in meerdere opzichten. Ik ben natuurlijk een aantal jaren ouder en logischerwijs ook volwassener geworden. Mijn leven is ook een stukje serieuzer geworden. Daarnaast had ik in 2016 nog geen idee van de omvang van de totale hospitality-industrie, en dat er naast de operationele banen, nog veel meer hospitality-gerelateerde functies zijn.

 

Waarom heb je voor Hospitality Management gekozen?
Ik was altijd al geïnteresseerd in de horeca. Tijdens mijn middelbare schooltijd werd deze interesse uitgebreid met wiskunde, M&O en economie, en heb ik ook even getwijfeld om voor bijvoorbeeld bedrijfseconomie te gaan doen. Toch heb ik uiteindelijk gekozen voor de hotelschool omdat ik daar de vakken die ik interessant vond zou gaan volgen, in combinatie met de praktijkervaring in het hotel, wat mij erg aansprak. Uiteindelijk heb ik mijn twijfels van mijn studiekeuze ‘goed gemaakt’: in mijn derde jaar volgde ik een half jaar lang de minor Financial Services Management. 

Mijn werk bestaat uit:
Het bijhouden van de laatste trends in de hospitality & leisurebranche, het uitvoeren van onderzoek, data-analyse en het opstellen van adviesrapportages. 

Wat is voor jou momentee in je werk de grootste uitdaging? 
Ik vind het eerlijk gezegd wel meevallen met de uitdagingen door corona. Het werk wat ik doe kan in principe eigenlijk allemaal thuis. Het thuiswerken door corona bevalt mij best goed. De gezelligheid op het kantoor mis ik natuurlijk wel en soms is het ook fijner om collega’s en opdrachtgevers live te ontmoeten/spreken in plaats van via een scherm, maar hier heeft iedereen in Nederland natuurlijk een uitdaging in. 

Belangrijkste FM-trend?
Flexibiliteit en technologie. Een trend die zich al enige tijd aandient, en tijdens en na de corona pandemie naar verwachting doorzet, is dat huurders van panden steeds flexibelere afspraken willen, dus afname aan vierkante meters, contractduur en services. Facilitaire organisaties en dienstverleners moeten hier hun organisatiemodel en verdienmodellen op aanpassen.Daarnaast komen er steeds meer technologische oplossingen om een gebouw optimaal te faciliteren en te benutten. Het is een grote uitdaging voor facilitair professionals om bij te houden welke mogelijkheden hiervoor op de markt zijn en komen. 

Over 5 jaar ben ik…
Hopelijk nog steeds werkzaam bij mijn huidige werkgever, maar dan als senior-consultant. En hopelijk ben ik dan bezig met of heb ik net een extra opleiding (master) afgerond naast mijn baan. 

Grootste verbazing tot nu toe?
Hoe divers de hospitality-vraagstukken zijn die wij krijgen vanuit facilitair of vastgoedbeheer. 

Lees ook:
Hoe gastvrij is jouw organisatie? 8 redenen om hospitality in te zetten 


Grootste succes tot nu toe?
Een uitgebreid onderzoek naar de ontwikkeling van de behoefte aan zorghotelkamers in de regio Arnhem. 

Wie is je grootste inspiratiebron en waarom?
Ik heb eigenlijk geen grootste inspiratiebron. Ik ben van mening dat iedereen wel iets (een eigenschap, kennis of ervaring) heeft waar ik iets van zou kunnen leren. 

Wat zou je graag beter kunnen?
Alles! Ik geloof dat ik nooit uitgeleerd zal zijn. 

Welk managementboek raad je aan en waarom?
Het managementboek dat mij het meeste is bijgebleven en waar ik in mijn dagelijkse werk veel aan heb is: Seven habits of highly effective people van Stephen R. Covey. Ik heb het tijdens mijn studie gelezen. Hierin leer je proactief te zijn, je doel voor ogen te houden, belangrijke zaken eerst af te ronden en vanuit een win-win situatie te denken.

Bekijk ook enkele andere Rising Stars:Rising star_645

Yannick Kok (Mapiq) : 'De combinatie tussen technologie en kantoren vind ik geweldig' 


Rising star_646

Anita Enthoven (Unica): 'Het verder ontwikkelen van duurzaamheid krijgt steeds meer  aandacht' 


Rising star_647

Sanne van Meegdenburg (gemeente Utrecht): 'Geen dag is hetzelfde binnen FM’ 


Rising star_648

Laurien van Straalen (Concertgebouw): 'Duurzaamheid is bij ons zeker een uitdaging' 


Meer lezen over hospitality?

Rising star: Rianne Zantingh

12/14
Loading ...