Sponsored content

Een traineeship met diversiteit

Van een bachelor in Facility Management, een master in Tourism Destination Management en een jaar reizen door Zuid- en Midden-Amerika, tot een fulltime management-traineeship bij Facilicom Group. Fenna zit inmiddels in haar 2e jaar van haar traineeship en geniet volop van de diversiteit en uitdaging van haar werk bij Facilicom Group.

Facilicom

Fenna: “Het leuke is dat je met echte vraagstukken bezig bent.”


Lees verder 

Facilicom is een van oorsprong familiebedrijf dat zich al ruim 60 jaar inzet binnen de facilitaire dienstverlening en zorg en welzijn. Inmiddels telt het bedrijf zo’n 26000 medewerkers.

 

Afgestudeerd en dan..?

Nadat Fenna haar master behaalde aan de Breda University of Applied Sciences, is ze een jaar gaan reizen in Zuid- en Midden-Amerika. Want zowel vóór als ná haar reis, was het voor haar nog niet duidelijk welke richting binnen de facilitaire sector zij op wilde gaan. Eenmaal bij thuiskomst, is ze simpelweg online gaan zoeken naar facilitaire traineeships. Met een traineeship kon ze zowel werkervaring op doen, als meer leren over het facilitaire vak. Zodoende startte zij in september 2020 als management-trainee bij Facilicom Group.

Het traineeship

Tijdens het traineeship zijn er veel contactmomenten met bijvoorbeeld medetrainees en word je begeleid door interne en externe coaches. Ook coach je zelf een van de managementteamleden (MT) van Facilicom Group. In het geval van Fenna was dit in haar eerste jaar CFO Maartje Bouvy en in haar huidige jaar CEO Eric Otto. “Niet de minste namen natuurlijk, binnen zo een groot bedrijf! Het voordeel hiervan is dat MT-leden een frisse blik kunnen vragen op vooraf vastgestelde onderwerpen. En als trainee leer je veel doordat MT-leden vaak toch weer een nieuw perspectief op de bedrijfsvoering hebben en bieden, maar ook ontzettend veel ervaring hebben.”


Facilicom Fenna Stevens

Fenna tijdens een training verandermanagement.

Het werkende leven

“In het begin was het flink wennen, ineens een werkweek van 40 uur. Maar als je de functie interessant vindt, is dat geen enkel probleem!” vertelt Fenna. Elke maandag tot en met donderdag is zij bezig met het uitvoeren van haar functie. De vrijdagen zijn bedoeld voor trainingen of korte projecten. “Het leuke aan dit traineeship is dat je met echte vraagstukken bezig bent. Je hoeft niet bang te zijn je een afgestudeerde stagiaire te voelen, want je maakt echt deel uit van het bedrijf.”

 

Waarom een traineeship bij Facilicom Group?

Wat nu precies het voordeel is aan werken bij Facilicom Group? Fenna is daar duidelijk over: “De diversiteit! Binnen de meeste bedrijven focus je je op één dienstverlening of één project. Bij Facilicom Group krijg je de kans om naast de trainingen die je op vrijdag hebt, ook projecten te doen voor verschillende divisies. Zo pak je, samen met je medetrainees, diverse projecten op rondom bijvoorbeeld HR-vraagstukken, procesoptimalisatie of het in kaart brengen van datastromen.”

 

De afwisseling in haar traineeship maakt het dus zo leuk. Fenna begint in haar eerste jaar als management-trainee en als junior projectmanager bij Incluzio, de zorg en welzijn divisie van Facilicom. In het tweede jaar wisselde ze van functie en ging zij aan de slag als projectmanager en consultant energiemanagement in een productinnovatie rol. Deze functies komen nog enigszins overeen, maar je kan tijdens je traineeship ook kiezen voor een totaal andere functie. Zo hebben enkele trainees een overstap naar juridische zaken gemaakt of werken nu als klantmanager.

Facilicom Presentatie

De presentatie tijdens Facility Matters.

 

 

Klaar met je traineeship, en dan..?

Fenna wil zeker niet weg bij Facilicom Group als ze in september 2022 haar tweejarig traineeship afrondt. Zoals ze gekscherend vertelt: “Het lijkt alsof je als trainee een stempel op je voorhoofd hebt dat je trainee bent. Iedereen wil je helpen, alles uitleggen en meer vertellen! En dat helpt bij het leren kennen van de sector en zorgt er tegelijkertijd voor dat je je direct welkom voelt. Daarnaast is het een perfecte manier om er achter te komen waar jouw interesses als young professional liggen!”

 

Voor Fenna is het inmiddels ook duidelijk welke richting zij op wil gaan binnen Facilicom Group: “Mijn interesse ligt echt bij innovatie en duurzaamheid. Onlangs hebben we nog een pilot mogen ontwikkelen met de medetrainees, rondom het gebruik van het OV. Er worden veel bedrijfs- en leaseauto’s gebruikt bij Facilicom Group, maar de (groene) optie om van het OV gebruik te maken en de auto te laten staan, was er niet.”

 

“Dit vraagstuk hebben wij mogen omzetten tot een pilot, waarbij wij in samenwerking met uiteenlopende specialisaties binnen Facilicom Group (zoals Juridische Zaken, Wagenpark en Communicatie) hebben ervaren wat nodig was om het OV als groen reisalternatief te implementeren. Nu heeft iedereen met een Facilicom Group auto de keuze om te auto te laten staan en gebruik te maken van een NS businesscard.”

 

Dit artikel is gesponsord door Facilicom Group. Kijk ook eens op werkenbijfacilicom.nl.

Heyday

Facilicom

4/8
Loading ...