Sponsored content

ISS

Een collage van goedlachse bezoekers tijdens Facility Matters.  

 

Hoe ISS als grootste facilitaire dienstverlener ter wereld duurzame impact maakt

Lees verder 

Tijdens Facility Matters op 14 april in De Doelen in Rotterdam, werd tijdens diverse presentaties meerdere malen benadrukt wat een facilitair dienstverlener kan bijdragen aan de verduurzaming van de dienstverlening, variërend van het productaanbod en, met name in de catering, tot reductie van restproducten en afval. Een medewerker van ISS krijgt alle vrijheid om zijn of haar persoonlijke ambitie te vervullen en samen met de opdrachtgever te bepalen hoe zij de uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst invullen.

 

Betrokken en tevreden medewerkers

Als een van de grootste internationale facilitaire dienstverleners ter wereld is ISS zich bewust van haar positie en rol binnen de samenleving en neemt die zeer serieus. Aspecten als duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit zijn niet meer weg te denken binnen de eigen bedrijfsvoering, maar ook bij die van haar opdrachtgevers, de partners in de samenwerking. De rol van de eigen, betrokken medewerkers is daarbij essentieel. Medewerkers zijn en blijven betrokken wanneer zij oprechte aandacht krijgen. Want alleen wanneer zij tevreden zijn, kunnen zij hun klanten die service bieden die in de samenwerkingsovereenkomst zijn afgesproken, zo is de visie. Dat bereik je onder andere door goede arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden, maar ook door continue investeringen in de ontwikkeling van medewerkers. Dat werpt vruchten af, want niet voor niets werd ISS in 2022 uitgeroepen tot Top Employer Nederland.

 

Kernwaarden

Een bedrijf is meer dan de mensen die er werken. Een bedrijf voelt als een familie wanneer je als medewerker gemeenschappelijke normen en waarden met elkaar deelt en bij elkaar herkent. “Onze kernwaarden verbondenheid, eerlijkheid, verantwoordelijkheid, ondernemerschap en kwaliteit zijn ons DNA en kompas”’, legt Gemmie Hermens, director People and Culture, uit. ‘Ze zetten de toon voor de cultuur die we intern willen stimuleren en extern willen laten zien. Als medewerker speel je een sleutelrol in het verbinden van mensen en hun werkplekken, en dat alles om de wereld beter te laten werken. Onze internationale doelstelling is niet voor niets ‘Connecting people and places to make the world work better’.”

 

Diversiteit en Inclusie

“Ieder mens is uniek en bijzonder en verdient een volwaardige plek in de maatschappij, ook wanneer dat niet altijd vanzelfsprekend is”, vervolgt Hermens. “Ruim tien procent van onze medewerkers behoort tot de groep die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaart en dat percentage willen we verhogen. Omdat wij diversiteit en inclusiviteit zo belangrijk vinden, hebben wij recent het Charter Diversiteit van de SER ondertekend, waarvoor we inmiddels ook internationale erkenning krijgen. In 2020 wonnen we de Global Sourcing Impact Award, een prestigieuze internationale award op het gebied van inclusie.’

‘We hebben de ambitie om in 2040 geheel NetZero te zijn’

Milieubewust

Douwe Driehuis, head of Innovation, Sustainabillity & Workplace, legt uit wat de ambitieuze plannen van ISS zijn op het gebied van milieu: “Op milieugebied zijn we erg actief. We zijn aangesloten bij het Plastic Pact en hebben recentelijk als een van de eersten in Nederland een volledig plasticvrij restaurant geopend. Aangezien de meeste ‘milieuwinst’ valt te behalen op het gebied van eten en drinken, kijken wij naar de gehele keten, waarbij wij ook onze partners en leveranciers vragen ons voorbeeld te volgen. We zitten volop ambities en laten dat graag zien aan wie het maar wil. En we merken dat dit aanslaat, zowel bij onze medewerkers als bij onze opdrachtgever.”

 

Elektrisch wagenpark

Het wagenpark van een bedrijf waarvan de medewerkers op diverse locaties werken en dus noodgedwongen veel vervoersbewegingen maken, maakt een groot onderdeel uit van de carbon footprint die een bedrijf achterlaat. Daarom is ISS druk in de weer met de verduurzaming van haar wagenpark en stelt het medewerkers met een leaseauto in de gelegenheid over te stappen naar elektrische of plug-in hybride auto’s. “We hebben de ambitie om in 2040 geheel NetZero te zijn. Zowel met eigen CO2-uitstoot als met ingekochte CO2-uitstoot”, aldus Driehuis.

 

Ambitie en veiligheid

Het personeelsbestand van ISS is zeer divers. Jonge gedreven, ambitieuze professionals werken zij aan zij met ervaren en door de wol geverfde cultuurdragers, allen met hetzelfde doel: de verwachtingen van de opdrachtgever overtreffen. Het zegt iets over het bedrijf: er is zowel ruimte voor tomeloze ambitie als respect en waardering voor de continuïteit en vakkennis die seniormedewerkers met zich meebrengen. Medewerkers ervaren een grote vrijheid, maar tegelijkertijd ook de veiligheid van de grote familie waar je als medewerker deel van uitmaakt.

 

Dit artikel is gesponsord door ISS Facility Services. Kijk op: www.werkenbijiss.nl

VFM Facility

ISS Facility Services

6/8
Loading ...