Voorwoord

Geen ambitie te hoog


In dit digimagazine nemen zes toonaangevende partijen in Facility Management je mee in de ‘Facilitaire trends voor 2022’. Aan hun waarnemingen en bespiegelingen kun je je eigen visie en keuzes toetsen. Wat je na lezing in ieder geval zal bijblijven, is dat de sector geen gebrek heeft aan ambities. Sterker, dit digimagazine loopt er van over.

 

En waarom ook niet? De facilitaire sector is bij uitstek geschikt om grote maatschappelijke thema’s op te pakken. Of het nu gaat om de fysieke en mentale gezondheid van werknemers, het potentieel van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of de toekomst van onze planeet: het raakt de dagelijkse praktijk van de facility professional.

Voorwoord

Wist je al dat er een sectorbreed platform voor thuiswerkservices in oprichting is? Als antwoord op een van de vele vragen vanuit opdrachtgevers en maatschappij. Je leest er meer over in dit digimagazine. Maar ook over antwoorden op vragen als: Hoe faciliteren we hybride werken op kantoor en op locatie? Hoe zorgen we voor de noodzakelijke verbinding? Hoe krijgen we de CO2-uitstoot van kantoren omlaag, optimaliseren we het logistieke proces en realiseren we lekker eten en drinken met respect voor onze leefomgeving?

 

Al deze uitdagingen worden steeds vaker samen met zowel interne als externe partners opgepakt. Het vraagt een bijna onbegrensde flexibiliteit van facilitaire professionals. Flexibiliteit die zich ook vertaalt in nieuwe contractvoorwaarden. De wereld om ons heen transformeert in hoog tempo en daar kunnen we ons niet aan onttrekken. “Kun je hier niet aan beantwoorden, dan sta je al direct met 1-0 achter”, is een van de vele citaten.

 

Maak kennis met de visies van zes facilitaire koplopers, die de uitdagingen in 2022 met veel elan aangaan. Veel leesplezier en inspiratie!

 

De uitgever

Voorwoord

3/9
Loading ...