Voorwoord

Een ‘must’ voor alle vernieuwers

De Kromhouthal is op 20, 21 en 22 maart 2019 het toneel van Facility for Future en World Workplace Europe. IFMA en FMN slaan samen met een aantal nationale en internationale partners de handen ineen voor een eenmalige bijzondere combinatie van deze twee events. FMN, de Nederlandse beroepsvereniging voor het facilitaire domein, en IFMA, de International Facility Management Association, zijn al langer aan elkaar verbonden. Ze werken samen aan facilitaire uitdagingen die internationaal op de agenda moeten worden gezet en door deelname aan de WE community (Workplace Evolutionaries) wordt kennis uitgewisseld over de ontwikkeling van de werkplek. 

Lees verder 


Voorwoord_431

Natalie Hofman, Voorzitter FMN

Voorwoord_430

Lara Paemen, Director IFMA Europe   

Een unieke kans

IFMA organiseert al jaren het goed bezochte event World Workplace in Amerika en Azië, maar de afgelopen twee jaar is Europa bezocht in Stockholm en Barcelona. FMN heeft in 2017 al een succesvol Facility for Future georganiseerd en krijgt nu de mogelijkheid om dit event in een andere vorm opnieuw te organiseren. FMN-voorzitter Natalie Hofman: “De komst van World Workplace Europe 2019 naar Amsterdam is echt een unieke kans om de internationale context van ons vakgebied te koppelen aan de nationale relevantie.” Ook Lara Paemen, director IFMA Europa, ziet in de combinatie een mooie samenwerking: “Onze internationale leden krijgen de mogelijkheid om in een mooie ambiance interessante voorbeelden te zien van professioneel facility management”.

 

Hebben we in de toekomst nog een werkplek?

In de afgelopen 20 jaar heeft het facilitaire vakgebied een enorme verandering doorgemaakt. Waren we toen nog bezig met het uitbesteden van single services, vandaag zijn we betrokken bij de workplace experience, de guest journey en evidence based designing. En tussendoor hebben integrale uitbesteding, Hospitality en alle mogelijke kostenbesparingsscenarios de revue gepasseerd. En de komende jaren zullen we ons ook bezig houden met het klimaat, smart buildings en robotica. Hebben we over 20 jaar nog een werkplek of hebben we dan andere manieren gevonden om samenhorigheid binnen teams te realiseren, overleg te voeren en contacten te leggen? Loopt het tekort aan medewerkers zo op dat we genoodzaakt zijn om de medewerkers die er wel zijn op een andere wijze in te zetten? Wie zal het zeggen en wat staat ons te wachten de komende jaren?

 

Een ‘must’ voor alle vernieuwers

Met aansprekende nationale en internationale sprekers van zowel binnen als buiten het vakgebied, is Facility for Future een ‘must’ voor alle vernieuwers en andere betrokkenen rondom het faciliteren van de werkplek en de werkomgeving van morgen. Op vier verschillende podia geven IFMA en FMN de deelnemers in prikkelende debatten, presentaties, innovatieve workshops en inspirerende pitches een kijkje in de toekomst. Sprekers als Kate Vitasek, James Dearsley, Nigel Risner en Nancy Rademaker zullen de eventdagen openen of sluiten met een keynote die gericht is op het thema samenwerking.   Wij nodigen je dan ook graag uit om ook naar dit event te komen!  

 

Lara Paemen

Director IFMA Europe                                                

 

Natalie Hofman

Voorzitter FMNInterview met Kate Vitasek

Voorwoord

3/16
Loading ...