10 learnings van ervaringsdeskundigen

Bumpy road is interessanter dan boring road

De transitie van een traditioneel naar een slim en gezond gebouw gaat niet vanzelf, het brengt een boeiende en uitdagende zoektocht met zich mee, voor alle betrokken partijen. “Het kan soms een bumpy road zijn, maar dat is niet erg, dat is interessanter dan een boring road”, aldus Dirk Huibers, medeoprichter van Octo.

Header foto in kolom - 6:4 verhouding

Octo en Healthy Workers zijn twee partijen die nauw met elkaar samenwerken als het gaat om het realiseren van gezonde en slimme werkomgevingen. Dat doen ze door in de werkomgeving van klanten met sensoren continu metingen te verrichten en de uitkomsten te verzamelen en te analyseren.

 

Vervolgens worden via een app eindgebruikers op naar hun mening gevraagd over de aanwezige faciliteiten en services. Doel is om tot inzicht te komen welke elementen in de werkomgeving de gezondheid, welzijn en de productiviteit van mensen kunnen beïnvloeden. Op basis van de objectieve meetanalyses en de meningen van de eindgebruikers worden gerichte interventies voorgesteld, die aansluiten op de behoeftes van de mensen op de werkvloer. 

Ontbijtsessie

Tijdens de Provada Amsterdam in juni 2019 organiseerden Octo en Healthy Workers een ontbijtsessie waar een mix van eindgebruikers, leveranciers, dienstverleners, kantoorinrichters, managers van bouw- en vastgoedbedrijven en consultants met elkaar in gesprek en discussie gaan wat je niet moet vergeten als je een nieuw of bestaand gebouw Smart wil maken.

 

Meer weten over de bijeenkomst? Lees dan het verslag of zie de video hieronder: Smart Buildings: 10 learnings
  • Vertel een leverancier niet wat hij moet gaan doen, maar stel de open vraag (ik zit met dat probleem, hoe kun je me daarbij helpen?).
  • Realiseer je dat het altijd een traject zal zijn met trial & error.
  • Vergeet nooit het gebruikersperspectief mee te nemen.
  • Probeer zoveel mogelijk je ervaringen met anderen te delen.
  • Denk na over andere manieren van financiering, zoals pay per use.
  • Focus op het proces, niet op het product.
  • Zorg voor een integrale visie en doorbreek de ‘leverancierssilo’s’.
  • Realiseer je dat data geen waarde opleveren als je er niets mee doet.
  • Betrek stakeholders zoveel mogelijk en hou ze voortdurend op de hoogte.
  • Besef dat aan de slag gaan met smart technologie geen lineair maar een cyclisch proces is.

ICE: Investeren in schoonmaakmachines?

Bumpy road is interessanter dan boring road

11/13
Loading ...