Dit artikel is in samenwerking met ICE tot stand gekomen
Is investeren in schoonmaakmachines nog van deze tijd?

ICE Benelux voorziet met vernieuwd AIR-concept in maatwerk rental voor veeg- en schrobzuigmachines.

Lees verder 


Expertartikel_138

icebenelux.nl 


Rental groeit

Rental is sterk groeiend, niet alleen in USA en Azië waar ICE vanaf haar oorsprong actief is, maar ook in de Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De laatste twee zijn recent opgestart met de slimme schoonmaakmachines van ICE, vertelt Rob Stokkel, International Sales & Marketing Director van ICE Benelux.

 

Betaal naar inzet

Is investeren in schoonmaakmachines nog van deze tijd? Rob: “ICE gelooft met haar filosofie slimme schoonmaak een unieke stap te kunnen zetten in de markt, maar niet alleen op basis van slimme technologie. We bieden huurcontracten voor onze machines aan en hopen hierdoor de markt te veranderen. Tegenwoordig is alles flexibel en dit geldt ook voor contracten. Het is daarom voor veel bedrijven lastig om te investeren in duurdere machines.

Foto in kolom- 6:4 verhouding

Het AIR-concept van ICE betekent: gebruik van een industriële veegmachine of schrobzuigmachine voor een vaste lage prijs per maand inclusief: service, onderdelen, (Lithium-ion) batterij en zelfs ook slijtbare delen zoals borstels, zuigrubbers en slangen! De slimme technologie en data zijn gratis voor de gehele rental-periode.

Bij ICE kunnen klanten reinigingsmachines full-service (inclusief service en onderdelen) huren, wat ervoor zorgt dat men nooit opeens met aanvullende kosten te maken krijgt. Vergelijk het met Full-service Operational Lease van een auto. We bieden contracten van een paar maanden tot vijf jaar aan. Waar we naartoe willen werken, is dat men schrobmachines en veegmachines minder als investering en meer als gebruiksgoed gaat zien. Voor schoonmaakbedrijven is dit een slimme oplossing; parallel aan de lengte van een contract kan de machine ingezet worden. Bij het einde van het schoonmaakcontract staat er dan geen kostbare machine stil.”

 

Facilitair Management

Niet alleen schoonmaakprofessionals hebben baat bij All Inclusive Rental. Rob: “We zien ook dat steeds meer eigenaren en beheerders van gebouwen en parkeerfaciliteiten kiezen voor deze vorm van inzet. Daarbij kunnen ze zelf bepalen wanneer de machines moeten worden gebruikt, al dan niet door medewerkers van een schoonmaakbedrijf. De regie en slimme inzichten uit de machines draagt bij aan een schonere werkomgeving en een betere controle op de kosten. Onze klanten gebruiken de data uit de machines voor het bewaken van de kwaliteit en dus niet meer op basis van aannames.”

Pay-per-use is een volgende stap 

Volgens Rob Stokkel is pay-per-use de volgende logische stap van flexibel full-service rental. Afrekenen naar gebruik per m2 is mogelijk op basis van de data uit de machines. Specifieke 'gebruiksbundels' met een prijs per m2 zijn realiseerbaar. "We zijn daar nu mee in een onderzoeksfase. De gebruiksdata uit de ruim 15.000 verhuurde machines wereldwijd genereren een schat aan informatie die een fundering legt voor dit concept."

ICE Benelux _486

Meer weten?

ICE: Is investeren in schoonmaak-machines nog van deze tijd

12/13
Loading ...