Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Tétris Design & Build

Tetris design demo_197

Places People Enjoy

Onze manier van werken is al enige tijd aan het veranderen. Werkplekken hadden vroeger een zeer gesloten karakter en gebouwen werden meestal met een single-tenant gevuld. De transformatie naar een meer open en transparante inrichting is inmiddels bij veel bedrijven geïntroduceerd. De werkplek van de toekomst zien wij als Tétris Design & Build nog meer gericht op de veranderende behoeften van de mens.

Lees verder 


Community-based

We werken overal en altijd. In een mondiale wereld waarin bedrijven over meerdere tijdzones opereren is dit soms noodzaak. Daarnaast is de scheidslijn tussen werk en privé steeds meer aan het vervagen. Termen als flexwerken, thuiswerken, het nieuwe werken en papa-dagen zijn bekend. De manier van bouwen zal zich hierop moeten (blijven) aanpassen. Vroeger werden gebouwen gemaakt voor werknemers van één bedrijf die van 9.00 – 17.00 aanwezig waren. Nu er steeds meer multi-tenant bedrijfspanden zijn, wordt hospitality bij de ontwikkeling van een gebouw een belangrijk uitgangspunt. Verschillende bedrijven maken samen gebruik van de facilitaire voorzieningen zoals het restaurant en de vergaderzalen. Het betekent dat we op een nieuwe manier moeten nadenken over de inrichting van een gebouw; van individualistisch naar community-based werken.

 

Ontzuiling

Hoewel de huidige samenleving zich kenmerkt door individualisering, zien we op de werkvloer een tegenovergestelde beweging. Er is als het ware een ontzuiling gaande. Hierbij is kennisdeling essentieel. Middels het flex-werken worden medewerkers niet langer per afdeling ingedeeld, maar kunnen zij werken met de collega die hen verder brengt. Een goede analyse van de branche en de werkzaamheden zijn dan ook van groot belang voordat met de bouw van een nieuwe bedrijfsinrichting wordt gestart. Flexplekken, koffie-corners, treinzitjes, bel- en brainstormplekken doen hun intrede in het ontwerp.

 

Werknemer centraal

Bij de start van een bouwproject wordt er meestal gevraagd om een test-fit; past het aantal mensen in een nieuw te betreden gebouw? ‘Eigenlijk kun je ervan uitgaan dat het áltijd past’, zegt Babette Bouman, Head of Design en Architect bij Tétris. ‘Een veel belangrijkere vraag is: hoe wil je werken in je nieuwe kantoor? Zet de werknemer centraal en breng de werkbehoefte in kaart.’

 

  1. Flexibiliteit – werknemers willen zelf hun werk en tijd indelen. Waar en wanneer zij werken is niet meer enkel afhankelijk van een kantoorgebouw.
  2. Gezonde werkomgeving – gezond eten, frisse lucht, goed licht en zelfs een uurtje sporten tussendoor: ze geven ons een goed gevoel tijdens het werk.
  3. Akoestiek & comfort – het eenvoudig inboeken van een vergaderruimte of zelf het klimaat en omgevingsgeluid kunnen regelen.
  4. Community – we delen graag, communiceren veel en hebben contact met anderen nodig. Ook op de werkvloer.
  5. Mobiliteit – Buiten spitstijden naar kantoor, thuis werken, aan een tafeltje in het restaurant met een kop koffie: we zijn mobiel!

 

Uiteindelijk draait alles om mensen. We willen een werkplek waar we ons thuis voelen. Waar werk niet voelt als werk, maar als een plek waar we onderdeel zijn van een community. Het creëren van Places People Enjoy is dan ook het uitgangspunt wanneer wij bij Tétris aan een project beginnen.


Tetris Design _183

Tétris Design & Build is een creatieve organisatie die complete fit-outs maakt voor kantoren, winkels en hotels. We zijn marktleider in projectinrichtingen dankzij onze design & build methode. Alles is inbegrepen: van het ontwerp van de inrichting tot de succesvolle uitvoering van het werk. We opereren in 16 landen, op drie continenten en zijn een dochteronderneming van JLL. 


Wat willen millennials?

Tetris Design

5/12
Loading ...