headerfoto - foto wordt afgesneden aan onderkant

Hardware-reiniging is belangrijk voor de toekomstige werkplek

Voor een positieve werkplekbeleving en duurzame ICT-werkplek. 

 

Lees verder 

TH&P _186

Vroeger had iedereen een vaste werkplek en een eigen deskcomputer. Tegenwoordig is dat anders. Veel bedrijven zijn overgegaan op ‘Het Nieuwe Werken’. Dat betekent dat je een laptop op iedere werkplek kunt aansluiten op een beeldscherm, muis en toetsenbord. Daarnaast wordt de werkplek gedeeld met meerdere collega’s. In 2022 wordt zelfs verwacht dat iedereen mobiel werkt binnen kantoorgebouwen. Dat vraagt om een andere aanpak van facilitaire diensten rondom de werkplek. 

 

In dit artikel leest u waarom de facilitaire dienst hardware-reiniging een belangrijke rol gaat spelen voor de werkplek van de toekomst.

 

Schoon voelt fris en werkt prettiger

Door het delen van de werkplek wordt de ICT-hardware intensiever gebruikt dan ooit. Dat betekent ook dat de hygiëne vaak te wensen overlaat. Uit onderzoek blijkt dat 39% van de medewerkers de werkplek als vies en onfris ervaart. Daarnaast vindt 65% van deze medewerkers dat de werkgever verantwoordelijk is voor een schone werkplek. 

 

Door het meest belangrijke onderdeel van de werkplek, het toetsenbord en overige hardware schoon te houden, speelt u in op de veranderende manier van werken. Een flexwerkplek met een schoon toetsenbord werkt nu eenmaal prettiger en verhoogt de tevredenheid van medewerkers. 

 

Onderhoud bespaart geld en milieu

Niet alleen onze werkomgeving en onze manier van werken verandert, ook onze mindset verandert. In de huidige maatschappij waarin duurzaamheid en een circulaire economie steeds belangrijker worden, is het belangrijk dat we minder afval produceren. Bedrijven kunnen daarin een grote rol spelen. Nu vervangen bedrijven om de paar jaar hun inventaris. Dit komt allemaal op de vuilstortplaats terecht. Een goede stap richting duurzaamheid zou zijn als bedrijven gaan nadenken over hoe zij producten zo lang mogelijk kunnen gebruiken. 

 

Voorbeeld: momenteel vervangen Nederlandse bedrijven jaarlijks 1 miljoen toetsenborden en overige hardware. Deze zitten dan pas op de helft van de levensduur. Dat is zonde, want zo gaan er kostbare grondstoffen verloren. Door periodieke reiniging en onderhoud ervan kan de hardware nog zeker 3 jaar langer mee. Dat betekent dat er jaarlijks 375.000 minder toetsenborden en computermuizen vervangen worden. Dat is een enorme reductie van elektronisch afval. Daarnaast kan het een kostenbesparing opleveren voor bedrijven doordat er geen nieuwe hardware ingekocht hoeft te worden. 

 

Adviestool

Hardware-reiniging is specialistisch werk dat geen onderdeel uitmaakt van het reguliere schoonmaakonderhoud. Wilt u ook aan de slag met professionele reiniging van uw hardware? De Gratis Adviestool kan u daarbij helpen.

TH&P

12/12
Loading ...