“Klanten vooruithelpen met nieuwe oplossingen, daar ga ik voor”

Sinds anderhalf jaar werkt Raf Beelen als Sales Representative bij CSU, al zou hij zichzelf liever ‘commercieel adviseur’ noemen. “Ik ben zeker geen gladde verkoper, maar eerder een frisse wind. Iemand die met nieuwe ideeën bij klanten komt. Dus ook naar opleiden en trainen kijk ik met een andere blik.”

Lees verder 

Header foto in kolom - 6:4 verhouding

Schoon voelt heel gewoon

Vier jaar lang werkte Raf als bemiddelaar voor een detacheringsbedrijf. Toen hij merkte dat doorgroeien er niet inzat, koos hij voor schoonmaakbedrijf CSU. “Een grote organisatie die goed aangeschreven staat”, licht Raf toe. Maar wel iets totaal anders dan de detacheringsbusiness. “Ik moet bekennen dat ik nooit zo had stilgestaan bij schoonmaakwerk. Wanneer je in een kantoorgebouw achter je bureau duikt, in het ziekenhuis door de gang loopt of op het vliegveld het toilet gebruikt, besef je niet dat er een hele bedrijfstak achter zit. Schoon is heel gewoon. Althans, zo hoort het te voelen, maar organisatorisch is het heel complex.”

 

Werken met 122 nationaliteiten

Hoezo complex? “Bij CSU werken ruim 16.000 mensen van 122 verschillende nationaliteiten. Die mensen spreken andere talen en hebben verschillende waarden en normen. Dat brengt uitdagingen met zich mee”, zegt Raf met een prettig gevoel voor understatement. “Dat maakt het ook lastig als het gaat om trainen en opleiden. Vandaar dat de VR Training Veiligheid er nu is. Daarmee zijn een heleboel praktische problemen in één keer opgelost: deelnemers kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving aan de slag, zonder taalbarrières en zonder schaamte te voelen wanneer ze een foutje maken.”  

 

Echte impact

Waar komt de behoefte aan een training op het gebied van veiligheid vandaan? “Elk bedrijfsongeval is er een te veel. We willen het aantal ongelukken daarom graag naar beneden brengen”, legt Raf uit. “Wiebelende stoelen, snoeren als struikeldraden, gevaarlijke mixjes van schoonmaakmiddelen; het komt allemaal voorbij. We hadden al een app, en het mooie van VR training is dat die nóg meer impact heeft. Tijdens mijn presentatie op Facility Matters laat ik daar graag meer van zien!”


Aan nieuwe technologie ontkom je niet.
Ik ben er niet bang voor.

Nieuwe technologie

CSU bestaat al meer dan 50 jaar. De huidige koers staat in het teken van innovaties, duurzaamheid, hospitality en samenwerkingscoalities. Heel vooruitstrevend en de VR Training Veiligheid is er een mooi voorbeeld van. Toch noemt Raf de schoonmaakbranche “redelijk traditioneel”. Raf: “Diverse van onze opdrachtgevers zijn al tientallen jaren gewend om schoonmaak op dezelfde manier te benaderen. ‘Als het maar fris ruikt’, was vroeger vaak het motto. In klantgesprekken zoek ik juist naar waar de échte behoefte zit. Met die gesprekken wacht ik niet tot er weer eens een offerteaanvraag komt. Ik ga juist proactief naar klanten toe. Niet om te verkopen, maar om te sparren en te kijken naar nieuwe oplossingen. Daarbij ontkom je niet aan nieuwe technologie. Ik ben er niet bang voor.”Wie is Raf Beelen?

LEEFTIJD: 27

FunctieSales Representative 

Werkt sinds anderhalf jaar bij CSU


De klant snel en goed helpen

CSU: Klanten vooruithelpen met nieuwe oplossingen

10/16
Loading ...