Projectleiding is écht mijn ding

Sven Waltmans (25) is sinds de zomer van 2017 werkzaam bij HEYDAY Facility Management, een organisatie die de regie voert van de facilitaire dienstverlening bij grote en kleine ondernemingen. Tijdens zijn studie aan de Hanzehogeschool in Groningen woonde hij een presentatie bij van HEYDAY en wist meteen: daar wil ik wel werken.

Lees verder 

Header foto in kolom - 6:4 verhouding

Hoe ben je bij HEYDAY terecht gekomen?

Na mijn afstuderen heb ik gesolliciteerd voor een traineeship bij HEYDAY. Het is een prachtige kans om al lerend het werkende leven te ontdekken. Het mooie van een traineeship is dat je direct in de praktijk aan de slag mag én professionele ondersteuning krijgt. Omdat je tegelijk met een aantal andere Young Professionals begint, maak je samen een leertraject door en trek je samen op’. Het is in sommige gevallen makkelijker om een studiegenoot te bellen in plaats van een collega.

 

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Ik ben begonnen als projectleider voor iBASX, de bezettingsgraadtool van HEYDAY. In het eerste half jaar heb ik op tien verschillende klantlocaties bezettingsgraadmetingen uitgevoerd. In deze rol kreeg ik direct veel vrijheid en verantwoordelijkheid. De trajecten liepen door het hele land. Ik was het aanspreekpunt voor de klant, coördineerde de metingen, richtte de app in en stelde rapportages op. Ik heb in korte tijd veel verschillende opdrachtgevers gehad zoals het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis, gemeente Groningen en de Nationale Politie.


Ik hoop dat ik met alle ervaring over een tijdje klaar ben om zelfstandig projecten te doen

Wat heb je in het eerste jaar vooral geleerd?

Met zoveel verschillende opdrachtgevers moet je je ontzettend flexibel opstellen. Elke klant is anders. Door mijn werk bij de verschillende organisaties heb ik veel geleerd. Zo zie je dat de overheid je vooral inhuurt als kennispartner om samen te kijken hoe je de allerslimste oplossing voor een vraag kunt vinden. Terwijl commerciële klanten vaak een bezettingsgraadmeting laten uitvoeren om te kijken hoe ze efficiënter om kunnen gaan met vierkante meters en huurkosten.

 

Wat is je koers momenteel?

Inmiddels ben ik doorgegroeid tot junior consultant. Mijn interesse ligt op het gebied van huisvesting & vastgoed. Als projectondersteuner ben ik afgelopen jaar bij een flink aantal huisvestingsprojecten betrokken geweest. Bij deze projecten was ik verantwoordelijk voor een specifiek onderdeel. Samen met een collega heb ik onlangs de procesbegeleiding mogen doen van een revitalisatie van een monumentaal pand en als kers op de taart werd ik aangesteld voor de inrichting en verhuizing. Dat soort klussen vind ik echt geweldig, er komt zoveel bij kijken en je moet vaak snel anticiperen op adhoc situaties. Ik houd van die druk en spanning rond zo’n project en vooral van het voldane gevoel wanneer een verhuizing succesvol is afgerond en de gebruikers tevreden zijn.

 

Hoe zie je je toekomst?

Ik hoop dat ik met alle ervaring over een tijdje klaar ben om zelfstandig vastgoedprojecten te gaan doen.

Het lijkt me prachtig om de volledige projectleiding te hebben voor ingewikkeld projecten waarbij meerdere disciplines zijn betrokken. Van aanbesteding tot verbouwing en van inrichting tot verhuizing. De combinatie van al die uitdagingen vind ik fantastisch. Wat dat betreft is projectleiding écht mijn ding.


Wil je meer weten over Heyday Facility Management?


‘Werkgevers zien mij als talent, wat veel zelfvertrouwen geeft’


HEYDAY | Sven Waltmans

7/16
Loading ...