Tip voor young FM-professionals:

zo zet je je CV op Pinterest

Zet je CV op Pinterest_515

Lees verder 

Solliciteren met alleen afbeeldingen? Dat klinkt gek, maar in bepaalde branches wordt er enthousiast op gereageerd. Het is de ideale manier om je visueel te profileren en op een informele manier te introduceren wie je bent, wat je doet en waar je passie ligt. Maar hoe doe je dat, een CV op Pinterest plaatsen? CV op Pinterest: aan de slag

 

Maak een account aan op Pinterest. Heb je al een account? Zorg dan dat deze al wat borden en gepinde afbeeldingen bevat. Dat hoeft echt niet alleen maar zakelijk te zijn, het mag ook zeker beeldmateriaal van je passie en smaak bevatten. Denk ook in de richting van je nieuwe werkgever of ideale baan.

 

Denk na over de invulling

Voordat je een bord aanmaakt met allerlei pins, bedenk eerst wat je wil laten zien. Welke pins heb je nodig en in welke volgorde (want de laatste pins komen bij Pinterest bovenaan). Wat geeft jou als persoon en je werkervaring goed weer en hoe kan je dit vatten in een afbeelding? Want dat is tenslotte waar het om draait bij Pinterest.

 

Schrijf een pakkende bio

Schrijf een pakkende biografie van jezelf waarin je jezelf op een originele maar professioneel presenteert (maximaal 200 karakters). Vergeet daarnaast niet je Instagram, Twitter of Facebook te koppelen en zet bij website een link naar je LinkedIn-profiel.

 

Maak een Pinterest CV-board aan

Maak een board aan dat je bijvoorbeeld Pinterest CV noemt. Dit is ook goed voor de vindbaarheid in Google. Je kunt het board op verschillende manieren vullen.

  1. Zelf afbeeldingen uploaden
    Een profielfoto van jezelf, een portfolio-item of afbeelding die je zelf maakt in een designprogramma of online tool als canva kun je uploaden op Pinterest. Hij verwijst dan niet naar een bron of andere plek online.

  2. Afbeeldingen pinnen van websites
    Je kunt er ook voor kiezen om bestaande afbeeldingen van websites op je Pinterest CV-board te pinnen. Denk aan het logo van een bedrijf waarvoor je werkte, een afbeelding van je eigen website of wellicht een publicatie van een project waar je aan hebt gewerkt. Deze afbeeldingen linken dus naar de bron en geven de bezoeker van je Pinterest CV meer informatie over jou en je werk als ze doorklikken. Link bijvoorbeeld naar je LinkedIn profiel.

  3. Afbeeldingen repinnen
    Je kan ook op zoek gaan naar bestaande afbeeldingen op Pinterest die iets over jouw interesses zeggen. Denk aan afbeeldingen van je hobby’s of wellicht is je oude werkgever of opleiding wel te vinden op Pinterest? Je kunt een afbeelding repinnen en op je eigen CV-board zetten. Zorg wel dat je de omschrijving aanpast of passend maakt bij het doeleinde dat je met de afbeelding hebt. En vergeet niet te checken waar de afbeeldingen naartoe linken. Je wilt niet dat een toekomstig werkgever de verkeerde indruk van je krijgt. Zorg dat de afbeeldingen van goede kwaliteit zijn, dezelfde stijl hebben en passen bij jou als persoon

 

Wees visueel aantrekkelijk

Bij Pinterest draait alles om hoe het eruitziet. Zorg dat de afbeeldingen die je gebruikt van goede kwaliteit zijn, dezelfde stijl hebben en passen bij jou als persoon. Het is je online visitekaartje en je wilt dat deze matcht bij je persoonlijkheid. Kan je dus geen mooie foto vinden van een vorige werkgever of project dat je hebt gedaan? Maak dan zelf een afbeelding, zodat deze aansluit bij de rest.

 

Voorbeelden

Bekijk dit Pinterest CV van Shirley Serno voor inspiratie, of zoek op Pinterest CV en je vindt diverse voorbeelden van CV’s op Pinterest.

 

Bron: carriere.nu

Meer weten

Zet je CV op Pinterest

13/16
Loading ...