Snelle groei door combinatie werkervaring en opleiding

Lees verder 


Dorien Berghuis, Arrange Interim


Sinds vorig jaar is Arrange Interim gestart met het aanbieden van traineeships aan facilitaire young professionals. Met het Facility+ Traineeship krijgen zij de kans zich breed te ontwikkelen als Facility Professional en worden zij onmisbaar op de arbeidsmarkt. Dorien Berghuis, Facility+ Trainee sinds juli 2018, vertelt enthousiast over deze combinatie van werk en opleiding.

 

Wie ben je?

“Ik ben Dorien Berghuis en na mijn opleiding facility management ben ik gestart als Facility+ Trainee bij Arrange Interim. Ik omschrijf mezelf als daadkrachtig, accuraat en benaderbaar en zet deze eigenschappen tijdens mijn traineeship volop in.”  

 

Welke opdrachten heb je tot nu toe gehad?

“Voor mijn eerste opdracht van het traineeship startte ik als Locatiebeheerder bij één van de zeven multifunctionele centra van de Gemeente Arnhem. Vanuit deze rol ben ik doorgegroeid naar Locatiemanager van alle multifunctionele centra. Dit was mijn tweede opdracht binnen het traineeship, waarbij ik meer verantwoordelijkheden kreeg. Na deze mooie ontwikkeling ben ik in augustus gestart aan mijn laatste opdracht van het traineeprogramma, namelijk als Traffic Manager bij PostNL.”


Dankzij de verschillende opdrachten binnen mijn traineeship maak ik snel stappen en leer ik veel in een korte tijd.

Hoe ziet jouw rol als Traffic Manager eruit?

“Als Traffic Manager ben ik verantwoordelijk voor de communicatie van onze klanten. Dit kan zowel fysiek als digitaal. Met verschillende klanten en afdelingen heb ik contact om te zorgen dat de communicatie vanuit de klanten van PostNL correct, tijdig en conform afspraak wordt verstuurd. Een proces met veel stappen en verschillende betrokkenen die allemaal bijdragen aan de dienstverlening van PostNL. Het is een toffe uitdaging om dat allemaal in goede banen te leiden.”

 

Kun je iets vertellen over het Facility+ Traineeship?

“Het totale programma beslaat 18 maanden. In die maanden werk je voor twee á drie opdrachtgevers, met telkens een grotere uitdaging in taken, verantwoordelijkheden en omgevingen. Bij elke opdrachtgever ga je weer met nieuwe energie en ideeën aan de slag. Naast regelmatige coaching ben ik één vrijdag per twee weken op kantoor in Hilversum voor het opleidingsprogramma. Als Facility+ Trainee word ik opgeleid op alle ondersteunende kennisdomeinen naast FM, zoals IT, HR, Finance en Techniek. Hierdoor kan ik organisaties straks optimaal ondersteunen.” 


Werkgevers zien mij als talent, wat veel zelfvertrouwen geeft, en ik krijg veel verantwoordelijkheid.

Hoe bevalt het traineeship tot nu toe?

“Dankzij de verschillende opdrachten binnen mijn traineeship maak ik snel stappen en leer ik veel in een korte tijd. De verschillende componenten van het traineeprogramma kan ik direct toepassen tijdens mijn opdrachten. Denk aan de geleerde kennis over hard services en HR tijdens mijn functie als Locatiemanager. Daarnaast vind ik het leuk om in teamverband het traineeship te volgen. Dat maakt de verbinding met collega’s sterker en geeft een echt teamgevoel!”  

 

Waarom heb je voor het traineeship gekozen?

“Een traineeship biedt facilitaire starters een mooie kans om in een korte tijd veel ervaring op te doen. Werkgevers zien mij als talent, wat veel zelfvertrouwen geeft, en ik krijg veel verantwoordelijkheid. Er is volop aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling om te bepalen wat ik nodig heb om in de komende jaren mijn ambities en doelstellingen te bereiken. Én ik vind het een slimme manier om na mijn studie door te leren.”  

 

Wat zijn jouw vervolgstappen?

“Na mijn traineeship wil ik graag binnen Arrange Interim een stap maken. Een volgende opdracht als facilitair leidinggevende lijkt mij een mooie uitdaging waarin ik mijn kwaliteiten verder kan ontwikkelen.”


‘Het nieuwe ontwerp was spot on’

Dorien Berghuis | Arrange Interim

8/16
Loading ...