Lees verder 

Interview Arjen Banach_501

Arjen Banach, keynote spreker Facility Matters

‘Durf als young FM-professional ook kritische vragen te stellen’

En gooi af en toe je kont tegen de krib. In veel organisaties is sprake van conformisme, maar juist nu in de snel veranderende samenleving er vernieuwing moet komen, zijn kritische vragen en een frisse blik heel belangrijk’ aldus Arjen Banach, keynote spreker op Facility Matters.

Lees verder 

Tijdens het kennis- en inspiratiefestival Facility Matters op 21 november gaat Arjen Banach in zijn openingskeynote in op de snel veranderende wereld en de noodzaak voor organisaties om mee te gaan in de veranderingen en zich voortdurend aan te passen, iets waar juist ook young professionals een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren.

 

Het belang van zelfkennis

Maar om die bijdrage te kunnen leveren is het wel zaak dat die young professional goed in zijn vel zit en bij een organisatie werkt die bij hem past. ‘Alles begint bij zelfkennis’, zegt Banach. ‘Er wordt weleens gezegd: zelfkennis is het voorportaal van een gelukkig leven. Nou, dat geldt ook voor een gelukkig werkleven.

 

Een young professional die wil presteren moet van zichzelf weten welke dingen hij belangrijk vindt in zijn werk en waar hij gelukkig van wordt. Hij moet zich een aantal vragen stellen:

 

  • Werk ik bij een werkgever die bij mij past?
  • Doe ik werk dat bij mij past?
  • Word ik voldoende uitgedaagd op mijn passies en kwaliteiten?
  • Heb ik het idee dat mijn werkzaamheden ertoe doen en ergens aan bijdragen?

 

Er wordt weleens gezegd: zelfkennis is het voorportaal van een gelukkig leven. Dat geldt ook voor een gelukkig werkleven.


Juist nu er vernieuwing moet komen zijn kritische vragen en een frisse blik belangrijk

Autonomie in het werk

Voor veel young professionals is nog een ander aspect belangrijk: de aanwezigheid van autonomie in hun werk. Dus: in welke mate kan je zelf bepalen hoe je je werk kan inrichten en uitvoeren? ‘Dat is belangrijk, zowel voor de young professional zelf als voor werkgevers, want daarmee stimuleer je innovatie en vernieuwing, iets dat in een snel veranderende wereld heel belangrijk is.’

 

Werknemer op nummer 1

Voor werkgevers die succesvol én aantrekkelijk voor young professionals willen zijn, is het overigens belangrijk om goed voor hun medewerkers te zorgen. ‘Tegenwoordig zijn er in toenemende mate organisaties die de medewerkers op plek 1 zetten, terwijl voorheen de klant op nummer 1 stond. Zij redeneren als volgt: als je blije medewerkers hebt, volgen blije klanten vanzelf. Ik zou een young professional die optimaal wil presteren dan ook adviseren om op zoek gaan naar dat soort organisaties.’

 

Wil je meer weten over Arjen Banach?


Wie is Arjen Banach?

Leeftijd: 29

OpleidingVastgoed en makelaardij, Hanzehogeschool Groningen

BedrijfArjen Banach Company

Kernactiviteitverzorgen presentaties, seminars, dagvoorzitter

Onderwerpenleiderschap, organisatiecultuur, werkgeluk, verandermanagement

Vrije tijdsinger-songwriter en cabaretier


Wat is Facility Matters

Interview Arjen Banach

4/16
Loading ...