headerfoto - foto wordt afgesneden aan onderkant
Corine Dijkhuizen werkt als Facility Services Manager:

‘Het individu raken, daar gaat het om’ 

Lees verder 

Misschien is het wel een van de mooiste facilitaire banen van Nederland, Manager Facility Services bij Rotterdam Ahoy. Geen dag hetzelfde, een dynamische werkomgeving met ieder jaar meer dan vijfhonderd evenementen en op dit moment twee unieke bouw- en verbouwtrajecten. Sinds een aantal jaar vervult Corine Dijkhuizen deze functie. Een interview over haar werk en haar visie op ontzorgen, faciliteren en gastvrijheid.

Foto in kolom - 6:4 verhouding

Wat mijn functie zo interessant maakt? Corine Dijkhuizen, Manager Facility Services bij Rotterdam Ahoy, hoeft niet lang naar het antwoord te zoeken. ‘Hier is Facility Management echt verweven met het primair proces. Iedere dag heb je te maken met een andere klant, gast of bezoeker, die bovendien ook nog eens betalen om hier een evenement te beleven, dat is dus heel anders dan in een kantooromgeving. De uitdagingen die dat met zich meebrengt zijn enorm, dat spreekt me zo aan.’

Dynamische omgeving

Met een brede en jarenlange werkervaring op zak, opgedaan in zowel de facilitaire branche als de leisure-industrie, vond ze snel haar draai in de dynamische omgeving van de enorme Rotterdamse evenementenlocatie, bekend van onder meer grote muziekevenementen als De Vrienden van Amstel LIVE! en het North Sea Jazz Festival, grote vakbeurzen, sportevenementen als het ABN AMRO World Tennis Tournament en diverse EK’s en WK’s, familieshows en -beurzen.


Aanvoelen wat je bezoeker wil is een belangrijke succesfactor bij het vormgeven van gastvrijheid

Taken

De taken van Dijkhuizen zijn (in hoofdlijnen) tweeledig.Aan de ene kant stuurt ze haar het facilitaire team aan, bestaande uit zes coördinatoren en managers. Zij werken volgens het regiemodel en sturen op hun beurt de ingehuurde facilitair dienstverleners aan, die zorgdragen voor de uitvoering van de soft en hard services. Tegelijk is ze betrokken bij twee grote bouw- en verbouwprojecten. Daarbij gaat het om de modernisering van de oude beurshallen (1971), die toekomstbestendig gemaakt moesten worden en om de nieuwbouw van het Rotterdam Ahoy Convention Centre , een enorm complex met een multifunctioneel auditorium (zowel congreszaal met 2.750 zitplaatsen als popconcertzaal voor 7.000 bezoekers), 35 break out-ruimtes, 3000 m2 aan expositieruimte en een nieuw hotel.

Wil jij het hele artikel met Corine Dijkhuizen lezen? Download nu! 


Volop kansen voor FM

Manager Ahoy Corine Dijkhuizen

8/13
Loading ...