Rising Star Querine van Wirdum:

'Ik wil graag groeien in slagvaardigheid en daadkracht'

In deze rubriek komt FM-talent aan het woord over carrière, ambities en hun werkervaring tot nu toe. De Rising Star van deze keer is Querine van Wirdum.

Lees verder 


Rising star Querine van Wirdum

Leeftijd: 27

Opleiding: Hotel Management School Maastricht

Functie: Adviseur bij HTC Advies.

 

Als je jezelf vergelijkt met wie je was toe je startte met je opleiding, wat is er dan veranderd?

Bij de start van de opleiding had ik nog geen idee van het werkveld en de impact die je kunt maken met hospitality. Nu sta ik daar met zelfvertrouwen in: als ik samen met de opdrachtgever het resultaat heb bepaald, kan ik gebruik maken van een flinke rugzak met tools om tot de beste oplossingen te komen.

 

Waarom heb je voor je studie gekozen?

Ik wilde altijd rechten studeren. Gelukkig stelde mijn vader de vraag of ik niet beter een wat meer praktische opleiding kon kiezen, aansluitend bij mijn kwaliteiten om het mensen naar de zin te maken en mijn passie voor wijn. Zo maakte ik uiteindelijk mijn keuze voor de Hotelschool in Maastricht.

 

Wat is het belangrijkste dat je tijdens je studie hebt geleerd?

Dat kennis en ideeën pas van waarde zijn als je ze kunt toepassen in de praktijk. Dat geldt natuurlijk voor elke opleiding, maar in ons vak gaat het er echt om dat je het juiste gevoel voor de klant ontwikkelt en daar optimaal op inspeelt.

 

Mijn werk bestaat uit…

Het ontwikkelen van foodservice- en hospitalityconcepten. Als adviseur breng ik de wensen en behoeften van de opdrachtgever en de eindgebruiker in kaart. Op basis daarvan kom ik met een advies, waarbij ik vaak ook een regierol heb in de uitvoering.

 

Wat is voor jou in je werk de grootste uitdaging momenteel?

Goed in verbinding blijven met collega’s en samenwerkingspartners als alles online gaat. Uitdaging voor de toekomst is dat veel organisaties meer hybride gaan werken. Daar passen nieuwe werkplek- en serviceconcepten bij. In de markt is dit een van de grootste vraagstukken op dit moment.

 

Wat zie jij als de belangrijkste FM-trend?

Eten en drinken wordt nadrukkelijk onderdeel van je persoonlijke leefstijl en uitstraling en hoe anderen jou zien. Deze trend heeft grote invloed op businessmodellen en concepten in de facilitaire dienstverlening. De coronapandemie heeft dat in een stroomversnelling gebracht.

 

Over 5 jaar ben ik…

Een senior-professional op het gebied van hospitality. Een goede samenwerkingspartner met veel expertise en een heel sterk gevoel voor klantgerichtheid. Stiekem droom ik ervan dat ik dan ook een stap heb gezet in het ondernemen waar het gaat om mijn passie voor wijn.

 

Meer Rising Stars?

 Bekijk hier het overzicht op Facto.nl

 

Rising star Querine van Wirdum_804

Grootste verbazing tot nu toe?

Dat zo weinig vanuit partnerschap wordt gedacht. Nog zo vaak werken we vanuit ons eigen eiland, waardoor we veel plezier en winst mislopen. In mijn visie is het belangrijk om elkaar niet als concurrenten, maar als partners te zien en steeds de samenwerking te zoeken.

 

Grootste succes tot nu toe?

Voor de grootste spoorwegbeheerder van Nederland hebben we samen met het projectteam de bedrijfsstrategie vertaald naar een visie op eten en drinken. Met als uitkomst dat we op drie thema’s richting hebben gegeven aan het foodconcept per locatie. Via een Europese aanbesteding hebben we een foodregisseur gecontracteerd, zodat geborgd is dat visie, klantbehoefte en exploitatie op elkaar aangesloten blijven.

 

Wie is jouw grootste inspiratiebron en waarom?

Ik haal veel inspiratie uit mensen in mijn omgeving. Collega’s en vrienden met hun ervaringen die mij ook helpen om zaken te relativeren. Maar ook mijn ouders: van mijn bedachtzame vader heb ik geleerd om ideeën altijd goed te onderbouwen, terwijl mijn moeder juist een voorbeeld is van lekker spontaan zijn. Verder laat ik mij natuurlijk inspireren door verrassende horecalocaties!

 

'Eten en drinken wordt nadrukkelijk onderdeel van je persoonlijke leefstijl'

 

Wat zou je graag beter kunnen?

Ik wil graag groeien in slagvaardigheid en daadkracht. Mijn kwaliteit is dat ik zorgvuldig afwegingen kan maken, maar soms komt dat wat twijfelachtig over. Ik mag best wat stelliger zijn. Als je laat zien dat je durft kiezen, kun je je beter onderscheiden. En dat is precies waar het in ons vak om gaat.  

 

Kun je privé goed van werk scheiden en hoe doe je dat?

Het is er niet makkelijker op geworden met het thuiswerken. Ik probeer grenzen te stellen en op tijd te stoppen. De juiste balans draagt denk ik bij aan de kwaliteit van je werk en behoud van werkplezier.

 

Welk managementboek raad je aan en waarom?

Socrates op sneakers, van Elke Wiss. Het gaat over de kunst van een goed gesprek en het belang van luisteren en vragen stellen. Voor een adviseur is dat een essentiële vaardigheid.


Meer lezen over gastvrijheid en hospitality?

Rising star Querine van Wirdum

12/14
Loading ...