Rising star Laura Schrijver (25):

‘Mijn passie ligt bij werkgeluk’

De nieuwe Rising Star is Laura Schrijver, Young Professional bij Limoonworks. Wat voor werk doet ze, wat drijft haar en wat zijn haar ambities? Haar grootste uitdaging is een werkomgeving te creëren die past bij de organisatie.

Lees verder 

Laura Schrijver

Naam: Laura Schrijver (25 jaar) 

 

Opleiding: Facility Management aan Hogeschool Rotterdam


Functie:
Ik ben Young Professional bij Limoonworks. Wij maken werk van mens en plek. Wij adviseren en begeleiden projecten op het gebied van strategisch huisvestings-, workplace- en facility management en begeleiden gebruikers naar de nieuwe werkomgeving.

 

Leestip:  125 m2 groene wanden… en 7 andere bijzonderheden in nieuwe werkomgeving APG

 

Mijn werk bestaat uit:

Als Young Professional ondersteun ik projectleiders en projectmanagers bij verschillende huisvestingstrajecten bij onze opdrachtgevers onder andere in het onderwijs, ministeries, waterschap en stichtingen. Mijn dagelijkse werk bestaat onder andere uit opstellen van inrichtingsontwerpen van een traditionele werkomgeving naar een hybride werkomgeving tot het uitvoeren van werkplekanalyses, opstellen van e-magazines met daarin tips en praktische informatie over de nieuwe werkomgeving, begeleid ik werkgroepen, coördineer ik verhuizingen en ondersteun ik bij aanbestedingen.

 

Waarom heb je voor Facility Management gekozen?

Facility Management past bij mij, omdat ik het leuk vind om te regelen en te organiseren en het geeft mij een voldaan gevoel als ik iets voor elkaar krijg.

‘Het geeft mij een voldaan gevoel als ik iets voor elkaar krijg’

  

Wat is voor jou in je werk de grootste uitdaging?

De grootste uitdaging in mijn werk is een werkomgeving creëren die past bij de organisatie, want als het op werkomgevingen aankomt is er niet een one-size-fits-all-aanpak. Bij elke opdrachtgever leer ik een andere organisatie en cultuur kennen. Variatie van werkplekken, ruimtes zoals vergaderruimtes en brainstormruimtes etc. in de werkomgeving is belangrijk, want niet iedere medewerker heeft dezelfde behoefte. Door dit in ons achterhoofd te houden en door met de gebruikers in gesprek te gaan komen wij gezamenlijk tot een toekomstbestendige werkomgeving.

 

Wat zou je graag beter kunnen?

Ik zou graag wat meer vertrouwen in mezelf willen hebben.  Dat ik de kennis en expertise in huis heb en hiermee meer naar buiten wil treden.

 

Als je jezelf vergelijkt met wie je was toe je startte met je opleiding, wat is er dan veranderd?

Als ik mezelf vergelijk met wie ik was toen ik startte met FM moest ik erg wennen aan de Rotterdamse mentaliteit ‘niet lullen, maar poetsen’, maar gelukkig is dat gedurende mijn opleiding ook mijn aanpak geworden.

 

Belangrijkste FM-trend volgens jou:

Werken aan welzijn en werkgeluk, want de afgelopen jaren hebben we de tijd gehad om na te denken wat we belangrijk vinden en hoe we werk en privé het liefst willen inrichten. Op dit moment zijn organisaties zoekende naar een gulden middenweg. Wat is belangrijk voor de organisatie, rekening houdend met de behoefte van hun medewerkers?

 

Lees ook:  FM in overheidsorganisaties: 17 topartikelen (over catering, SROI, duurzaamheid, hybride werken) op een rij

 

Grootste verbazing tot nu toe?

Mijn grootste verbazing tot nu toe is dat organisaties denken dat ze door kunnen gaan met werken, zoals er gewerkt werd vóór corona. Dat kan niet, want het werk is wezenlijk veranderd. Met name waar men wil werken en de functie van kantoor is veranderd.

 

Grootste succes tot nu toe?

Bij elk succes, groot of klein, vind ik het goed om stil te staan. Een moodboard waar de opdrachtgever enthousiast over is, een enquête met een hoog responspercentage of een afgerond project. Successen zijn er om te vieren!

Rising Stars

 Kijk op Facto.nl welke Rising Stars Laura Schrijver voorgingen

 

Ambitie over vijf jaar:

Dit vind ik altijd een lastige vraag, maar ik heb zeker ambitie. Mijn passie ligt bij werkgeluk en de wijze waarop de werkomgeving hieraan kan bijdragen dus ik hoop hiermee in de toekomst opdrachtgevers te kunnen blijven inspireren.

‘Hoe kan de werkomgeving bijdragen aan werkgeluk?’

 

Wie is jouw grootste inspiratiebron en waarom?

Ik heb niet één inspiratiebron, maar meerdere. Ik leer elke dag van de mensen om mij heen zoals vrienden, familie en collega’s.

 

Welk boek ligt er op je nachtkastje of welke podcast luister je en waarom?

‘Work smart, play smart’, van Hidde de Vries. Voor de zomervakantie hebben wij intern allemaal een boek gekregen om te lezen en vervolgens door te geven. Daarnaast luister ik onderweg in de auto de podcast ‘How We Work’. Deze reeks aan podcasts gaan over de trends, problemen, relaties, ervaringen en fenomenen die onze werkplekken vormgeven.

 

Lees ook:

Nieuws

Rising star Laura Schrijver

11/14
Loading ...