Voorwoord

Hoofdredacteur Gerard Dessing

Complimenten

Met uitzicht op de bossen blik ik op een zonnige najaarsdag vanuit ons kantoor in Zeist al mijmerend terug op de maand oktober. Ik scroll wat door de Facto-website en zie tal van gepubliceerde artikelen voorbij komen, zoals de interviews met Thomas Blom, programmamanager Werken 3.0 van gemeente Utrecht, over de geplande herinrichting van de kantoren in verband met hybride werken, met architect Jeanne Dekkers over het ontwerpen van kantoren vanuit zintuigen (“Vaak ontbreekt het programma van beleving”) en met Tom Jochems, directeur Facilities & Real Estate van Randstad die zich zorgen maakt over de lagere kantoorbezetting en vertelt op welke manieren het bedrijf dat wil veranderen.  Scoll om verder te lezen 

 

Ook passeren er nog een paar verslagen de revue van sessies die FM-professionals op het Facto Congres in september gaven. Het doet me denken aan de complimenten die we hebben ontvangen in de klantevaluaties die na het congres bij ons binnenkwamen. Dat het een geslaagde dag was voelde ik na afloop al wel, maar als je dat dan bevestigd ziet in de evaluatiescores geeft dat toch een prima gevoel. Dus alle congresdeelnemers, hartstikke bedankt voor de complimenten!

 

Dat gezegd hebbende is het ook tijd voor mij om complimenten uit te delen aan anderen. Ten eerste doe ik dat aan mijn collega’s van de congresorganisatie die acht dagen voor het Facto Congres te horen kregen dat het congres door brand niet op de beoogde locatie kon plaatsvinden. Astrid en Linda, niet voor één gat te vangen, gingen meteen in de actiemodus en vonden in no time een geweldig alternatief, tweehonderd meter verderop. Natuurlijk was er daarna nog heel veel werk te verzetten, maar wat mij betreft een topprestatie om onder hoge tijdsdruk zo’n omzetting voor elkaar te krijgen.

 

Een tweede compliment geef ik aan de auteurs van het nieuwe boek Strategic Sourcing. Op pagina 5 van dit digimagazine lees je meer over het schrijfproces en de inhoud. De uitgave is niet alleen voor FM’ers in de praktijk, maar ook voor studenten aan de hbo-opleidingen FM van toegevoegde waarde vanwege de manier waarop het complete sourcingtraject van A tot Z wordt beschreven. Een vakgebied als FM kan niet zonder goede vakliteratuur. Daar hoort deze uitgave wat mij betreft zeker bij.


Gerard Dessing, hoofdredacteur Facto

Voorwoord_583

Naar het magazine


Voorwoord

3/14
Loading ...